Betaalbaar wonen

Iedereen moet in Leuven kunnen (blijven) wonen: jongeren, gezinnen, alleenwoners, senioren, mensen met een beperkt inkomen… Daarom stimuleren we een voldoende groot aanbod van kwalitatieve woningen, met bijzondere aandacht voor de betaalbaarheid en duurzaamheid van de woningen en de diversiteit aan woningtypes. 

  • We zetten in op betaalbaar wonen, door o.m. werk te maken van nieuwe woonvormen, meer sociale huisvesting, … en een voldoende groot aanbod aan alternatieven.
  • We bieden structurele oplossingen voor de meest kwetsbare groepen.
  • We willen ook aandacht hebben voor de mensen met een gemiddeld inkomen. Ook voor hen moet er een voldoende aanbod zijn.
  • Ook woonkwaliteit is belangrijk. Kwalitatief en energiezuinig wonen moet mogelijk zijn voor iedereen. 

wonen
  • October 26th, 2022
Sociaal woonproject De Drie Kreeften bereikt hoogste punt

Aan het Joanna-Maria Artoisplein, langs de Dijle, werkte sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal de laatste verdieping af van het woonproject met 90 sociale huurappartementen. In het gezelschap van burgemeester Mohamed Ridouani en de aannemer, plaatste Christophe Stockman, voorzitter van Dijledal vandaag een meiboom als symbool voor voorspoed, op het dak van De Drie Kreeften. Naar aloude bouwtraditie wordt hiermee het einde van de ruwbouw aangekondigd.

  • September 27th, 2022
Stad Leuven en Dijledal stellen vooruitgang en plannen sociale huisvesting voor

Stad Leuven en de sociale huisvestingsmaatschappijen Dijledal en SWaL spraken in het begin van de legislatuur de ambitie uit om in Leuven werk te maken van 618 extra sociale woningen en verschillende bestaande woningen te renoveren.

  • May 23rd, 2022
Waterberging, groen en zorg in nieuwe Ruelenspark

In het Ruelenspark in Heverlee komen waterberging, groen, zorg en sociaal wonen voor senioren straks samen. De verouderde bungalows ruimen plaats voor een valleipark langs de Molenbeek. De principes voor de herontwikkeling van deze site liggen vervat in een masterplan dat vandaag voorligt op de gemeenteraad.