• image
"De mogelijkheden die een stad iemand kan bieden, zijn vaak dat duwtje extra."
Ik ben een burgemeester voor iedereen; die verbindt en niet verdeelt.
Als oudste van een arbeidersgezin van zes, ben ik opgegroeid in de Jozef II-straat in de Leuvense binnenstad. Dat was toen nog een echte arbeiderswijk, in de schaduw van de hulpgevangenis en de oude sigarenfabriek. Na school hing ik rond in de wijk, en vooral in het buurthuis. De mensen daar leerden me lezen en schrijven, nog voor ik goed en wel begreep wat onderwijs eigenlijk was. Mijn ouders hebben zelf niet veel opleiding gehad. Mijn vader werkte vaak ’s nachts als betongieter, om rond te komen en ons gezin zo veel mogelijk kansen te geven.

Mijn ouders waren niet de enige mensen die me kansen gaven. Leuven liep er vol van. De stad heeft me niet negatief geconfronteerd omwille van mijn dubbele culturele bagage, maar net gestimuleerd om hard te werken en elke kans te grijpen. De hoop gegeven dat ik iets van mijn leven kon maken.

Leuven heeft me duidelijk gemaakt wat er allemaal kan. De mogelijkheden die een stad iemand kan bieden, zijn vaak dat duwtje extra. Ik ging studeren, eerst aan de hogeschool en dan aan de universiteit en betaalde mijn studies zelf door hamburgers te bakken in de Quick.

Mijn professionele carrière ging van start bij Deloitte, een internationaal consultancybedrijf. De halve wereld heb ik toen gezien, maar mijn hart lag hier. In Leuven. Op mijn 26ste engageerde ik me in de lokale politiek en ging op de lijst voor sp.a staan. Ik werd schepen, als een van de jongste en ook nog eens met allochtone roots. Ik, een zoon van arbeidersmigranten, die zo’n bevoorrechte positie mocht bekleden. Dat dat kon, maakt me zo fier op mijn stad, nog steeds. 

Ondertussen leerde ik Geertrui kennen 
en kregen we samen twee zoontjes, Dries en Ilias. Namen die zowel in de Marokkaanse als de Vlaamse cultuur voorkomen. Geertrui is psychologe van opleiding en werkt als personeelsdirecteur in de zorgsector. Een job die ze met veel passie uitoefent. Ze is voor mij mijn eerste en belangrijkste steun. Ik vind het ongelooflijk hoe ze met haar optimisme en wilskracht steeds het positieve weet te zien. 

Als schepen heb ik de voorbije elf jaar met hart en ziel gewerkt om onze stad nog beter te maken. Om van Leuven een stad te maken waarin kansen worden gegeven en genomen. Ik geef om mensen. Daar doe ik het voor. Ik heb een duidelijke visie over Leuven, een duidelijke koers voor de stad voor ogen. In mijn leven hebben veel mensen mij de kans gegeven om mijn dromen waar te maken. En die kansen wil ik aan anderen geven.


Mohamed, zijn vrouw Geertrui, Dries en Ilias bij voetbalclub Olympia Wijgmaal
Mohamed, zijn vrouw Geertrui in Wilsele met Dries en Ilias
Mohamed bij de opening van de waterspeeltuin in het Sluispark aan de Vaartkom
Mohamed op de Beleef Buiten Dag
Mohamed op missie met Leuven MindGate en India House Leuven in India
Mohamed op het startfeest met de scholen i.k.v. European Green Leaf award
Mohamed bij de prijsuitreiking van European Green Leaf award
Mohamed op SPACE, het eerste Leuven MindGate evenement met de Leuvense creatieve sector
Mohamed op een grote bijeenkomst van SOM (Samen Onderwijs Maken)
Rondleiding in de Vaartkom
Opening Sluispark
Startfeest European Green Leaf award met honderden Leuvense leerlingen
Mohamed met leerlingen
Mohamed met de leerlingen van de lagere school de Mozaïek, winnaar ‘Pesten dat kan niet! – prijs’
Samen met Jeanne en Marcella Schollaert in Sint- Maartensdal
Op de fiets in de autoluwe beneden Tiensestraat
Mo
Met Leuven MindGate op studiereis in New York