• image
"Aan het Broosplein, net voor OPEK, werken we aan een echt Leuven-Bad in de Vaartkom waar je kan afkoelen op hete zomerdagen."
Water verfrist op warme dagen, brengt sfeer en is fijn om in te spelen. Leuven is een stad met veel water. De voorbije jaren hebben we de Dijle en de Voer op verschillende plaatsen opnieuw opengelegd. Je kan nu nog meer genieten van water met aangename terrassen en zitbanken langs de oevers zoals de Dijleterrassen, de trappen in het Sluispark of aan de Vaartstraat. In sommige parken is water al aanwezig. In het stadspark en het Heuvelhofpark willen we graag speelwater.

Aan het Broosplein, net voor OPEK, werken we aan een echt Leuven Bad in de Vaartkom waar je kan afkoelen op hete zomerdagen. Ook in de winter kan Leuven-Bad voor plezier zorgen: we gaan het zwembad dan omvormen tot een schaatsbaan. Op grote pleinen zorgen we voor meer water. Dankzij het circulatieplan hebben we daar de ruimte voor. Zo krijgt het nieuwe Hooverplein een grote waterfontein om in te spelen. Het is ook uitkijken naar de afwerking van het Blauwputplein aan de Centrale Werkplaatsen in Kessel-Lo met groen en speelwater.