• image
"Op een fijn plein komen mensen graag samen om met familie, vrienden of buren af te spreken of om de (klein)kinderen met een gerust hart te laten spelen."
Op een fijn plein komen mensen graag samen om met familie, vrienden of buren af te spreken of om de (klein)kinderen met een gerust hart te laten spelen. Sinds de invoering van het circulatieplan is er een pak ruimte vrijgekomen. Dat biedt kansen om verschillende pleinen en straten beter aan te leggen met meer groen, meer water en vooral: meer ruimte om te ontspannen, te spelen, te flaneren. Het Victor Broosplein, vlak voor OPEK, is daar een voorbeeld van. En er volgen nog pleinen.

Zo maken we het Hoover- en Ladeuzeplein, de twee grootste pleinen in de stad, nóg groter: de rijbaan maakt er plaats voor extra groen, een speelfontein en toffe terrassen. Wat verder in de Tiensestraat krijgt het Alfons Smetsplein een volledig nieuw uitzicht met bloemen, kleine bomen en struiken. Ook het Rector De Somerplein krijgt extra groen. We willen ook de Vismarkt een make-over geven en de Dijle er opnieuw een plaats geven, ook in de omliggende straten.


Niet alleen in de binnenstad hebben we aandacht voor de openbare ruimte. Zo is er het Blauwputplein in Kessel-Lo dat tegen de zomer nog een strook met veel groen en speelwater krijgt. In Wilsele-Putkapel zijn we bezig met de aanleg van een nieuw dorpsplein naast het nieuwe zwembad en de nieuwe woningen. Er komt ook extra groen en een waterspeeltuin. In Heverlee zijn we volop aan het onderzoeken hoe we het plein aan het deelgemeentehuis kunnen verbeteren.


Blauwputplein