• image
"Groen brengt leven in de stad. Bomen en planten zorgen voor een gezondere, koelere lucht en leefomgeving."
Mensen houden van groen en water in de stad, het heeft een positief effect op je humeur. Groen zet bovendien aan tot meer beweging en het brengt mensen samen.

Daarom is het zo belangrijk dat we onze inspanningen om Leuven te vergroenen nog meer versterken. Leuven is al een groene stad met meer dan 73 parken van allerlei formaten. En er komen er nog bij. Het voorbije jaar hebben we met het Treinpark op de Centrale Werkplaatsen in Kessel-Lo, het Sluispark aan de Vaartkom en het Janseniuspark in de binnenstad drie mooie nieuwe parken aangelegd. Binnenkort komen daar nog het Park Belle-Vue achter het station en Park Tweewaters aan de Vaartkom bij.

En we hoeven niet altijd nieuwe parken aan te leggen. De voorbije jaren hebben we er voor gezorgd dat een aantal grote groene zones, zoals Keizersberg en het Lemmenspark, voor iedereen toegankelijk zijn geworden.

parken Leuven
Lemmenspark
Ook kleiner groen is belangrijk. Gevelgroen en groendaken fleuren niet alleen de straten op, ze helpen ook om de stad af te koelen op hete zomerdagen. Daarom stimuleren we Leuvenaars gevelgroen aan te planten met een premie.