• image
Op verschillende manieren proberen we in Leuven ondernemers te helpen.
Wil je graag een bedrijf opstarten, maar je weet niet waar te beginnen? Of je wil een winkel openen om je producten aan de man te brengen, maar je weet niet of het haalbaar is? Je zoekt advies voor je businessplan? Op verschillende manieren proberen we in Leuven ondernemers te helpen.  

Verschillende bedrijven en organisaties, zoals KBC, UNIZO, de onderwijsinstellingen en de stad zelf bieden al ondersteuning aan startende ondernemers. Je kan terecht bij het netwerk van Leuven MindGate om je idee in realiteit om te zetten. Met LEON (Leuvense Ondernemers) coachen we starters tijdens praktijkgerichte sessies.
 

Er is in onze studentenstad een enorm potentieel aan startende ondernemingen.
Het is voor studenten en jongeren vaak moeilijk om de juiste begeleiding op maat en structuur te vinden voor hun specifiek idee of project. Onder meer met ‘hugging points’, ontmoetingsplekken, op verschillende locaties in Leuven, zoals het historische stadhuis en de campussen van UC Leuven-Limburg en KU Leuven, en intense begeleiding van starters- en jeugdcoaches willen we ondernemende jongeren voldoende instrumenten aanreiken om hun start-up te realiseren en daarna te laten doorstarten.
 

Creatieve starters hebben nood aan betaalbare ruimte om hun ding te doen en hun zichtbaarheid in het straatbeeld te verhogen.
 Met Popstart bieden we creatieve ondernemers tijdelijk beschikbare en betaalbare ruimte aan, om een nieuw idee of concept uit te testen zonder al te grote risico’s. We ondersteunen starters ook met gratis advies, een uitgebreid netwerk van ondernemers en promotie via Popstart. Zodat de creatieve starter zich met het belangrijkste kan bezighouden: het uitbouwen van een goed idee.