• image
Het belangrijkste speerpunt van Leuven MindGate is ontmoeting en samenwerking tussen de verschillende sectoren stimuleren.
Een bloeiende Leuvense economie is belangrijk voor iedereen. Naast jobs brengt het een bruisend stadsleven met zich mee. En we doen het goed: starters, ondernemers en bedrijven vestigen zich graag in Leuven. Maar we kijken vooruit, naar wat nog beter kan en willen samen met onze partners Leuven nog meer aantrekkelijk maken voor ondernemers. Onder meer door een professioneel infopunt voor ondernemers te openen in het International House. Daar kan elke ondernemer – van starter tot gevestigde waarde -  terecht met vragen, ideeën of voor advies.

We werken aan jobs voor iedereen, door de stad aantrekkelijk te maken voor bedrijven en talent. En dat beleid werkt: in tien jaar tijd heeft Leuven twee keer zoveel jobs gecreëerd als het Vlaams gemiddelde (16% meer jobs vergeleken met 8% in Vlaanderen). Binnen het initiatief Leuven MindGate, dat open staat voor iedereen, werken we nauw samen met ondertussen meer dan 400 partners, waaronder de KU Leuven, bedrijven en organisaties, om van Leuven de topregio te maken op vlak van technologie, gezondheid en creativiteit en economisch te laten bloeien.

Dat doen we door in regio Leuven verschillende sectoren samen te brengen en hen te stimuleren tot samenwerking. Door samen te werken in de regio, versterken we elkaar en komen we tot vernieuwende realisaties. Een voorbeeld is Beaufort, een project van Lotte Martens, dat schoonheid als medicijn ziet. Vrouwen die kanker gehad hebben, krijgen daarna vaak last van lymfoedeem, een dikke arm. Daardoor moeten ze met een drukverband rondlopen, dat wel helpt maar niet mooi is. Lotte ontwierp in haar unieke stoffen armkousen, die veel mooier zijn.

Met Leuven MindGate zorgen we er ook voor dat bedrijven, kennisinstellingen en organisaties uit de Leuvense regio de krachten bundelen om internationale concurrentie aan te kunnen. En ook dat heeft al tot succesvolle samenwerkingen geleid met wereldsteden als als New Delhi in India en Wuxi in China.

We maken onze regio ook aantrekkelijk voor topwetenschappers, investeerders en internationale fondsen om werkgelegenheid te creëren, waar iedereen baat bij heeft. Want onder andere bij UZ Leuven, KU Leuven en imec werken duizenden mensen ook in administratie, beheer, logistiek, onderhoud, catering…