• image
"Ouders rekenen op goede kinderopvang om hun gezinsleven geregeld te krijgen."
Voor veel ouders is het een realiteit: werk- en schooluren zijn niet op elkaar afgestemd. Niet iedereen kan om half vier aan de schoolpoort staan of elke woensdagnamiddag thuis zijn. Ouders rekenen op goede kinderopvang om hun gezinsleven geregeld te krijgen. Dat is ontzettend belangrijk voor kinderen én voor ouders. Ouders moeten met een gerust hart en zonder schuldgevoelens hun kind wat later kunnen ophalen op school. Ze moeten erop kunnen vertrouwen dat het ondertussen een fijne tijd beleeft. Daarom investeren we in KinderKuren, een opvang op school waar kinderen kunnen proeven van allerlei activiteiten. Zo kunnen ze ook na de schooluren hun talenten ontdekken.

Voor veel scholen is het niet eenvoudig om zelf een betaalbare, kwaliteitsvolle opvang aan te bieden. Daarom kiezen we ervoor als stad zelf de schoolse opvang te organiseren en betalen. Dat is uniek in Vlaanderen.

We investeren jaarlijks meer dan 2,5 miljoen euro in het project KinderKuren, zodat we alle Leuvense basisscholen kunnen ondersteunen om na schooltijd leuke en leerrijke activiteiten aan te bieden. Er is keuze uit meer dan 250 activiteiten en workshops zoals yoga, balsporten, circus, tekenen, muziek, kook- of taallessen. Bovendien betalen ouders niet meer dan het gewone opvangtarief. Want voor ons moeten alle kinderen hiervan kunnen genieten.