• image

Mich De Winter

Gemeenteraadslid

Ik ben Mich De Winter, papa van Josse en Jack en pluspapa van Hanne en Tess. Momenteel ben ik voorzitter van sp.a Vlaams-Brabant. Daarnaast organiseer ik ook Café Jardin, gezellige avonden in de tuin van het Oratoriënhof en het Bal National op de Oude Markt.

Ik ijver voor een stad waar iedereen zich kan ontplooien. Dat is ook de gedachte achter Patrouille Ratatouille, een kookproject voor jongeren die net dat duwtje extra nodig hebben.

Wat mij betreft zal het Leuven van morgen sociaal, gezond en veilig zijn. Dat zijn grote woorden om te zeggen dat we gaan voor een open en verdraagzame stad. Een stad die elke Leuvenaar betrekt, ondersteunt en laat genieten van de vooruitgang van onze stad.

Mijn prioriteiten:
  • Blijven investeren in goede voor-en naschoolse kinderopvang en invoeren van kosteloos basisonderwijs.
  • Meer groen in de straten, om onze stad aangenamer en gezonder te maken. Vandaar dat ik pleit voor een verdubbeling van het aantal bomen op het openbaar domein.
  • Leefbare wijken waar onze kinderen veilig kunnen spelen en zich verplaatsen. Dat vraagt om slimme investeringen en oplossingen, oplossingen die we in samenspraak met buurten uitwerken.
  • Een ‘stappenplan 3000’, een investeringsplan zodat voetgangers zich makkelijk en veilig kunnen verplaatsen. Voor de fiets voorzien we 10.000 extra fietsenstallingen.
Mich De Winter
"Leefbare wijken waar onze kinderen veilig kunnen spelen en zich verplaatsen. Dat vraagt om slimme investeringen en oplossingen, oplossingen die we in samenspraak met buurten uitwerken."