• image

Marije Laffeber

Mijn naam is Marije Laffeber en woon al bijna vijf jaar met mijn gezin in Heverlee. Wetenschappelijk en sociaal-cultureel staat Leuven in Vlaanderen en ver daarbuiten aan de top. Dat maak het voor ons inwoners; expats, geboren Leuvenaars, studenten, arbeiders en wetenschappers zo’n fantastische stad om samen in te leven. 

Mijn werk als plaatsvervangend Secretaris-Generaal voor de Partij van Europese Sociaaldemocraten (PES) in Brussel heeft ons gezin naar Leuven gebracht. Hiervoor ben door ik door de leden viermaal op het nationale congres gekozen -voor een totale periode van ruim 8 jaar- tot Internationaal Secretaris en vice-voorzitter in het partijbestuur van de Sociaaldemocraten in Nederland. Mijn politieke engagement is gestart tijdens mijn studie journalistiek en communicatie; in de jongerenpolitiek, onder meer als bestuurslid van de International Union of Socialist Youth en later ook als politiek secretaris van de Jongsocialisten. Vervolgens heb ik gewerkt als verbindingsofficier voor de Europarlementsfractie, persvoorlichter van de sociaal-democratische fractie in het Nederlandse parlement en als kabinetsadviseur van de Secretaris-Generaal van Socialist International Women in Londen. In mijn werk voor de PES ben ik onder meer verantwoordelijk voor de netwerkbijeenkomsten van de Europese partijleiders en partijvoorzitters, de financiën, het Europese migratievraagstuk, campagnes en democratische ontwikkeling.

Mijn hart klopt voor internationale samenwerking. Zo heb ik deze maand nog een delegatie naar de USA geleid in het kader van progressieve samenwerking en zijn hiervoor onder meer in gesprek met senator Bernie Sanders en vrouwenorganisatie Emily’s List. Vanuit deze passie ben ik ook actief als trainer voor jonge vrouwen in de politiek bij enkele internationale organisaties.

Mijn prioriteiten:
  • Een groenere aankleding van de stad en zo ook meer propere lucht: meer bomen, perkjes, parkjes en speeltuintjes.
  • Het verbeteren van de staat van wegen, fietspaden en voetpaden.
  • Europese en internationale Leuvenaars betrekken bij de gemeentepolitiek en mijn netwerk inzetten om de wereldse potentie van Leuven nog sterker te laten stralen.