• image

Maarten Verbiest

Mijn naam is Maarten Verbiest, 33 jaar oud, getrouwd met Ruta en vader van Benjamin (4) en Lune (8). Wij wonen in de Bankstraat in Leuven. Sinds 2008 werk ik aan de KU Leuven als adviseur duurzaamheid en studentenmobiliteit.

Mijn vrije tijd breng ik zoveel mogelijk door met mijn gezin: samen gaan wandelen, fietsen, een leuke activiteit in de stad, een speeltuin bezoeken, naar de markt, bij de grootouders of overgrootmoeder op bezoek…  Onze familie woont grotendeels in het buitenland. Het is een bont internationaal allegaartje. En we voelen ons dan ook nergens zo thuis als in het internationale Leuven. We hebben onze familie dan misschien wel niet dichtbij, maar gelukkig telt Leuven zoveel warme en gastvrije mensen. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om de prachtige bruisende stad die Leuven is te laten ontluiken.

Mijn prioriteiten:
  • Verder werken aan de ambitie om klimaatneutraal te worden tegen 2030. Een klimaatneutrale stad is ook een leefbare stad. Via mijn expertise over duurzame mobiliteit wil ik daar graag aan bijdragen.
  • Betaalbaar wonen.
  • Lokale en gezonde voeding.
"Ik wil graag mijn steentje bijdragen om de prachtige bruisende stad die Leuven is te laten ontluiken."