• image

Lalynn Wadera

Schepen van Onderwijs, Economie, Diversiteit, Groen en Stadsgebouwen

Ik ben Lalynn Wadera. Ik woon al mijn leven lang in Leuven. Eerst in Heverlee en vandaag in Kessel-Lo, samen met mijn man Bram en mijn drie zonen Basiel, Cesar en Remus.

Na de middelbare school, startte ik mijn hogere studies aan de Sociale hogeschool in Heverlee (UCLL). Daar behaalde ik mijn bachelor diploma als maatschappelijk adviseur. Daarna vervolledigde ik mijn studies met een master in Sociaal Werk aan de KU Leuven.

Ik zette mijn eerste stappen in de politiek als parlementair medewerker voor toenmalig Europarlementslid Saïd El Khadraoui. Twee jaar later ging ik aan de slag bij Leren Ondernemen vzw (nu: Ruimtevaart vzw) waar ik de sociale kruidenier mee vorm gaf.

Van 2014 tot 2018 werkte ik als verantwoordelijke bij de studiedienst van Cevora, het Sectorfonds van de bediendesector. Daar creëerde ik een passie voor de arbeidsmarkt- en opleidingsbeleid.
Sinds 2019 ben ik schepen van onderwijs, economie, diversiteit, openbaar groen en stadsgebouwen in de prachtige stad Leuven.

Ik zie het als een kracht om linken te zoeken tussen deze verschillende domeinen en te werken aan kruisbestuiving.
 

Mijn prioriteiten:
  • Elke inwoner de kansen geven om in Leuven te wonen, werken, leren en ontmoeten, wat ook je achtergrond is.
  • Inzetten op meer groen voor een aangename en biodiverse stad.
  • Bruggen bouwen tussen verschillende werelden om samen te innoveren voor een beter le(u)ven voor iedereen.
Lalynn Wadera
"Elke inwoner de kansen geven om in Leuven te wonen, werken, leren en ontmoeten, wat ook je achtergrond is"
  • March 15th, 2023
Stad Leuven en uitzendsector organiseren jobbeurs voor Oekraïense vluchtelingen

In samenwerking met opleidingsexpert voor de uitzendsector Travi organiseerde de stad Leuven vandaag een jobdag voor Oekraïners, de tweede al dit voorjaar. Een zestigtal vluchtelingen werd via infosessies en sollicitatiegesprekken op weg geholpen naar een job op de uitzendmarkt.

  • March 6th, 2023
35.066 nieuwe bomen en planten in Leuven zijn klaar voor de lente

De dagen lengen langzaam en de krokussen staan al in bloei. De lente is in aantocht, en dat betekent dat de stad momenteel volop bezig is met de aanplant van nieuwe bomen en planten. De meeste bomen gingen de afgelopen weken al de Leuvense grond in. Nu is het de beurt aan de vaste planten en heesters. “We zetten in totaal 35.066 stuks aan nieuw groen klaar om te kunnen groeien met de eerste lentezon”, vertelt schepen van openbaar groen Lalynn Wadera.

  • March 1st, 2023
Wake met stiltemoment voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije

Gisterenavond verzamelden naar schatting 150 personen op het Martelarenplein in Leuven om de vele slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije te herdenken. De stad Leuven organiseerde de wake, samen met de Leuvense organisaties Hevi en Koerdisch Democratisch Gemeenschapscentrum.