• image

Iwona Pom

Ik ben Iwona Pom, van opleiding psychologe, cineaste en audiovisuele ontwerper. Ik heb gestudeerd aan de Universiteit van Warschau, in Brussel (LUCA School of Arts) en aan Trinity College Dublin, waar ik gedoctoreerd heb in het domein van de visuele perceptie. In Leuven, binnen het departement Psychologie van de KUL, heb ik mijn doctoraatsonderzoek afgerond. Nu ben ik lid van het Adviescomité Museum M en de voorzitter van de Leitmotif vzw. Daar komen al die thema’s – psychologie, kunst en maatschappelijke effecten – samen en kan ik ze projectmatig in de praktijk omzetten. 

Momenteel werk ik als freelance voor de VRT (openbare omroep voor radio en televisie in België) en als gastdocent aan de Nationale Filmschool in Lodz, de Universiteit van Warschau en de Salesian University.
 

Sinds tien jaar woon ik in Kessel-Lo, dichtbij familie en de school waar mijn dochter naartoe gaat. In mijn vrije tijd kan men mij vinden in de klimzaal of op de rotsen maar ook bij
sociaal geëngageerde projecten als voorzitter van een vzw die samenwerkt met Stad Leuven, Imec, Cinema ZED, 30 CC, Tweebronnen, Velo, etc.
 

Leuven heeft volgens mij een enorm potentieel, maar vaak ontbreekt er de samenwerking tussen instellingen, organisaties, verenigingen die samen veel meer kunnen bereiken. Dat soort samenwerking zou ik graag stimuleren en verder uitbouwen, om zo levenskwaliteit van verschillende groepen van de maatschappij te verbeteren.

Mijn prioriteiten:
  • Innovatie op technologisch en sociaal niveau
  • Cocreatie & inclusie
  • Realistische duurzaamheid


"Ik zou graag samenwerking tussen verenigingen en organisaties stimuleren en verder uitbouwen, om zo de levenskwaliteit te verbeteren."