• image

Dorien Meulenijzer

Voorzitter gemeenteraad

Ik ben Dorien Meulenijzer, 29 jaar en woon in centrum Leuven, in Sint-Maartensdal. Ik ben volop bezig met het verbouwen van een huis in de Nerviërsstraat, om het toegankelijk te maken. Een hele uitdaging, maar dat is tegelijk een ervaring die ik kan meenemen als expertise. Toegankelijkheid is een thema dat ik als ervaringsdeskundige al jaren opvolg: aan de KU Leuven waar ik​ het thema ‘werken met een arbeidshandicap’ onderzocht, daarna als voorzitter van de adviesraad Toegankelijkheid in Leuven en daarna als adviseur toegankelijkheid.  

Als raadslid van het Leuvense OCMW en Zorg Leuven heb ik heel wat ervaring opgedaan. Zorgen voor elkaar is voor mij de hoeksteen van onze samenleving. Nu zetel ik in de gemeenteraad en ben ik voorzitter.

In mijn vrije tijd ben ik vrijwilliger bij Museum M. Tijdens mijn studies geschiedenis aan de KU Leuven, raakte ik geprikkeld door cultuur en kunst, iets wat ik dus in Museum M ten volle kan beleven. Dit jaar staat ook voor de 15e keer Rock Werchter op mijn programma.

Mijn prioriteiten:
  • Een volledig toegankelijk openbaar vervoer zonder reservatieplicht, doorheen de binnenstad en in elke kern van de deelgemeenten waarbij alle haltes en bussen toegankelijk zijn.
  • Blijven ijveren voor meer zorg op maat in de zorgsector en een betere ondersteuning van mantelzorgers.
  • Verhuurders en projectontwikkelaars aanmoedigen om ook toegankelijke woningen te verhuren en te bouwen.
"Toegankelijkheid is een thema dat ik als ervaringsdeskundige al jaren opvolg."