• image

Denise Vandevoort

Schepen van Cultuur, Evenementen, Toerisme, Deeltijds Kunstonderwijs en Senioren

Ik ben Denise Vandevoort en ik woon al jaren in het Leuvense stuk van Korbeek-Lo. Ooit ben ik naar deze schitterende stad verhuisd, vanuit Limburg. Als schepen van Cultuur, Evenementen, Toerisme, Deeltijdskunstonderwijs en Senioren merk ik dagelijks dat Leuven bruist, van het engagement, de goesting en de wil om samen aan onze stad te bouwen.

Ik zie ook veel zoekende mensen, in buurten, in organisaties, in verenigingen. Zoekend naar verbinding, warmte en solidariteit. Voor mij gaat het altijd om mensen, om de Leuvenaars.

Daarom werk ik elke dag aan een warme, creatieve en leefbare omgeving en streef ik naar een rechtvaardige stad met oog voor iedereen, samen met iedereen. In gesprek en met respect voor elkaar kunnen we Leuven nog mooier, nog bruisender maken.

Mijn prioriteiten:
  • Leuven als stad van ontmoeting, waar iedereen zijn plek vindt, waar wonen aangenaam is en dromen waargemaakt worden.
  • Leuven als de meest toegankelijke stad van het land. Dat gaat over fysieke toegankelijkheid, van gebouwen, pleinen, straten, toiletten, vervoer… Maar ook over informatie en dienstverlening toegankelijk maken voor iedereen.
  • Leuven als zorgzame stad, met een uitgebouwde buurtwerking, en goed ondersteunde verenigingen, organisaties en individuen in de brede zorgsector.
  • Leuven als stad van kunst en cultuur. Elke Leuvenaar moet de kans en de ruimte krijgen om cultuur en kunst te ervaren, te maken. Daarom wil ik Leuven in 2030 verkozen zien als Culturele hoofdstad van Europa.
Denise Vandevoort
"In gesprek en met respect voor elkaar kunnen we Leuven nog mooier, nog bruisender maken."
  • January 24th, 2022
Leuven geselecteerd als European Best Destination

Leuven staat in de top 20 van European Best Destinations (EBD). Deze lijst met de beste toeristische bestemmingen in Europa wordt jaarlijks gekozen door EBD en het EDEN Network, het netwerk rond duurzaam toerisme van de Europese Commissie, op basis van een aantal criteria zoals de kwaliteit van het cultureel en toeristisch aanbod, de duurzaamheid van de stad of regio en de levenskwaliteit.

  • October 5th, 2021
Leuven wint Prijs Wivina Demeester voor aanpak ontwikkeling podiumkunstensite

Het ontwikkelingsproces voor de toekomstige podiumkunstensite valt in de prijzen. De stad won vandaag de “Prijs Wivina Demeester voor Excellent Bouwheerschap”.

  • June 28th, 2021
Aftellen naar Leuven Air

Binnen enkele dagen is het zover. Dan start Leuven Air op het grasveld aan de hockeyterreinen in de Hertogstraat in Heverlee.