• image

Denise Vandevoort

Voormalig schepen

Ik ben Denise Vandevoort en ik woon al jaren in het Leuvense stuk van Korbeek-Lo. Ooit ben ik naar deze schitterende stad verhuisd, vanuit Limburg. Als vroegere schepen van Cultuur, Evenementen, Toerisme, Deeltijdskunstonderwijs en Senioren merk ik dagelijks dat Leuven bruist, van het engagement, de goesting en de wil om samen aan onze stad te bouwen.

Ik zie ook veel zoekende mensen, in buurten, in organisaties, in verenigingen. Zoekend naar verbinding, warmte en solidariteit. Voor mij gaat het altijd om mensen, om de Leuvenaars.

Denise Vandevoort
"In gesprek en met respect voor elkaar kunnen we Leuven nog mooier, nog bruisender maken."
  • December 2nd, 2022
Stad Leuven lanceert de Visiotour, een stadswandeling in gebarentaal

Op 3 december, de Internationale Dag van mensen met een handicap, lanceert de stad Leuven een stadswandeling in gebarentaal via de gratis Erfgoedapp. Deze wandeling, aangepast voor dove en slechthorende mensen, kwam er dankzij een samenwerking met Gery Gerits, zelf doof.

  • January 24th, 2022
Leuven geselecteerd als European Best Destination

Leuven staat in de top 20 van European Best Destinations (EBD). Deze lijst met de beste toeristische bestemmingen in Europa wordt jaarlijks gekozen door EBD en het EDEN Network, het netwerk rond duurzaam toerisme van de Europese Commissie, op basis van een aantal criteria zoals de kwaliteit van het cultureel en toeristisch aanbod, de duurzaamheid van de stad of regio en de levenskwaliteit.

  • October 5th, 2021
Leuven wint Prijs Wivina Demeester voor aanpak ontwikkeling podiumkunstensite

Het ontwikkelingsproces voor de toekomstige podiumkunstensite valt in de prijzen. De stad won vandaag de “Prijs Wivina Demeester voor Excellent Bouwheerschap”.