• image

Christophe Stockman

Voorzitter Dijledal en gemeenteraadslid

Ik ben Christophe Stockman, sinds 2009 een fiere Leuvenaar! Door de liefde verhuisde ik van Ronse naar de geboortestad van mijn vrouw: Leuven, meer bepaald Wilsele. Enkele jaren later zette ik 2 extra Leuvenaartjes op de wereld. Mijn zoon Lars is nu 8 jaar, mijn dochter Febe is 7 jaar.

In Ronse was ik gemeenteraadslid van 2000 tot 2009. De politieke microbe bleef echter kriebelen. Wat ik deed in Ronse, wilde ik verder zetten in Leuven. De gemeenteraadsverkiezingen van 2012 waren voor mij dan ook het startsein om mijn politiek engagement verder te zetten. Nu ben ik gemeenteraadslid en voorzitter van sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal.

De vrije tijd die overblijft gebruik ik om te fietsen, alleen of met vrienden. Ritjes in de prachtige omgeving van Leuven geven mij massa’s energie en goesting om weer aan de slag te gaan. Mijn zoon voetbalt bij Olympia Wijgmaal en mijn dochter doet aan atletiek bij DCLA. Je kan al raden dat ik het ook geweldig fijn vind om af en toe naast het voetbalplein of de atletiekpiste te staan.

Als leerkracht Lichamelijke Opvoeding in het Atheneum De Ring heb ik nog een roeping. Dagelijks probeer ik de jongeren van vandaag plezier te doen krijgen in bewegen en sporten. Ik ben ervan overtuigd dat beweging de sleutel kan zijn tot gelukkig zijn. Mensen aan het bewegen brengen is mijn passie en daarom wil ik de uitdaging aangaan om van Leuven de actiefste stad van Vlaanderen te maken. Mensen samen, laagdrempelig laten bewegen, zorgt voor meer energie, een betere gezondheid, een hoger welbevinden, meer verbondenheid en nog zoveel meer.
"Samen met Mo en zijn team wil ik graag het Leuven van morgen mee actief vorm geven."
wonen
  • June 29th, 2023
Sociaal woonproject De Drie Kreeften verwelkomt eerste bewoners

Aan het Joanna-Maria Artoisplein, langs de Dijle, heeft sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal deze week het woonproject De Drie Kreeften afgerond. Nog deze zomer zullen 90 huishoudens hun intrek nemen in het appartementsgebouw dat onlangs genomineerd werd als finalist voor Architectuurprijs Leuven.

wonen
  • May 31st, 2023
Dijledal bouwt 20 nieuwe sociale huurwoningen op de Hertogensite

Vandaag heeft Christophe Stockman, voorzitter van sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal, symbolisch de eerste steen gelegd voor een nieuwbouwproject van 20 energiezuinige sociale huurwoningen op de Hertogensite, gelegen aan de Minderbroedersstraat. De ruwbouwwerken gingen afgelopen zomer van start. Met deze symbolische eerste gevelsteen kan ook de buitengevel stilaan vorm krijgen.

  • March 1st, 2023
Wake met stiltemoment voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije

Gisterenavond verzamelden naar schatting 150 personen op het Martelarenplein in Leuven om de vele slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije te herdenken. De stad Leuven organiseerde de wake, samen met de Leuvense organisaties Hevi en Koerdisch Democratisch Gemeenschapscentrum.