• image

Christophe Stockman

Voorzitter Dijledal en gemeenteraadslid

Ik ben Christophe Stockman, sinds 2009 een fiere Leuvenaar! Door de liefde verhuisde ik van Ronse naar de geboortestad van mijn vrouw: Leuven, meer bepaald Wilsele. Enkele jaren later zette ik 2 extra Leuvenaartjes op de wereld. Mijn zoon Lars is nu 8 jaar, mijn dochter Febe is 7 jaar.

In Ronse was ik gemeenteraadslid van 2000 tot 2009. De politieke microbe bleef echter kriebelen. Wat ik deed in Ronse, wilde ik verder zetten in Leuven. De gemeenteraadsverkiezingen van 2012 waren voor mij dan ook het startsein om mijn politiek engagement verder te zetten. Nu ben ik gemeenteraadslid en voorzitter van sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal.

De vrije tijd die overblijft gebruik ik om te fietsen, alleen of met vrienden. Ritjes in de prachtige omgeving van Leuven geven mij massa’s energie en goesting om weer aan de slag te gaan. Mijn zoon voetbalt bij Olympia Wijgmaal en mijn dochter doet aan atletiek bij DCLA. Je kan al raden dat ik het ook geweldig fijn vind om af en toe naast het voetbalplein of de atletiekpiste te staan.

Als leerkracht Lichamelijke Opvoeding in het Atheneum De Ring heb ik nog een roeping. Dagelijks probeer ik de jongeren van vandaag plezier te doen krijgen in bewegen en sporten. Ik ben ervan overtuigd dat beweging de sleutel kan zijn tot gelukkig zijn. Mensen aan het bewegen brengen is mijn passie en daarom wil ik de uitdaging aangaan om van Leuven de actiefste stad van Vlaanderen te maken. Mensen samen, laagdrempelig laten bewegen, zorgt voor meer energie, een betere gezondheid, een hoger welbevinden, meer verbondenheid en nog zoveel meer.
"Samen met Mo en zijn team wil ik graag het Leuven van morgen mee actief vorm geven."
  • September 27th, 2022
Stad Leuven en Dijledal stellen vooruitgang en plannen sociale huisvesting voor

Stad Leuven en de sociale huisvestingsmaatschappijen Dijledal en SWaL spraken in het begin van de legislatuur de ambitie uit om in Leuven werk te maken van 618 extra sociale woningen en verschillende bestaande woningen te renoveren.

  • February 19th, 2021
Dijledal blikt vooruit: meer dan 400 woningen in de pijplijn

De voorbije 25 jaar investeerde Dijledal ongeveer 220 miljoen euro, zowel voor nieuwbouw als renovaties.

  • January 15th, 2020
Komende vijf jaar minstens 618 extra sociale woningen

De stad maakt samen met de sociale huisvestingsmaatschappijen Dijledal en SWaL de komende vijf jaar werk van minstens 618 nieuwe sociale woningen.