• image

Christophe Stockman

Voorzitter Dijledal en gemeenteraadslid

Ik ben Christophe Stockman, sinds 2009 een fiere Leuvenaar! Door de liefde verhuisde ik van Ronse naar de geboortestad van mijn vrouw: Leuven, meer bepaald Wilsele. Enkele jaren later zette ik 2 extra Leuvenaartjes op de wereld. Mijn zoon Lars is nu 8 jaar, mijn dochter Febe is 7 jaar.

In Ronse was ik gemeenteraadslid van 2000 tot 2009. De politieke microbe bleef echter kriebelen. Wat ik deed in Ronse, wilde ik verder zetten in Leuven. De gemeenteraadsverkiezingen van 2012 waren voor mij dan ook het startsein om mijn politiek engagement verder te zetten. Nu ben ik gemeenteraadslid en voorzitter van sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal.

De vrije tijd die overblijft gebruik ik om te fietsen, alleen of met vrienden. Ritjes in de prachtige omgeving van Leuven geven mij massa’s energie en goesting om weer aan de slag te gaan. Mijn zoon voetbalt bij Olympia Wijgmaal en mijn dochter doet aan atletiek bij DCLA. Je kan al raden dat ik het ook geweldig fijn vind om af en toe naast het voetbalplein of de atletiekpiste te staan.

Als leerkracht Lichamelijke Opvoeding in het Atheneum De Ring heb ik nog een roeping. Dagelijks probeer ik de jongeren van vandaag plezier te doen krijgen in bewegen en sporten. Ik ben ervan overtuigd dat beweging de sleutel kan zijn tot gelukkig zijn. Mensen aan het bewegen brengen is mijn passie en daarom wil ik de uitdaging aangaan om van Leuven de actiefste stad van Vlaanderen te maken. Mensen samen, laagdrempelig laten bewegen, zorgt voor meer energie, een betere gezondheid, een hoger welbevinden, meer verbondenheid en nog zoveel meer.
"Samen met Mo en zijn team wil ik graag het Leuven van morgen mee actief vorm geven."
  • March 1st, 2023
Wake met stiltemoment voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije

Gisterenavond verzamelden naar schatting 150 personen op het Martelarenplein in Leuven om de vele slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije te herdenken. De stad Leuven organiseerde de wake, samen met de Leuvense organisaties Hevi en Koerdisch Democratisch Gemeenschapscentrum.

  • January 27th, 2023
Dijledal legt meer dan 1.000 zonnepanelen op sociale woningen

De Leuvense sociale huisvestigingsmaatschappij Dijledal is deze week gestart met de installatie van zonnepanelen op haar hele patrimonium. 119 sociale woningen in de Leopold Beosierwijk aan park Heuvelhof zijn de komende weken als eerste aan de beurt.

  • September 27th, 2022
Stad Leuven en Dijledal stellen vooruitgang en plannen sociale huisvesting voor

Stad Leuven en de sociale huisvestingsmaatschappijen Dijledal en SWaL spraken in het begin van de legislatuur de ambitie uit om in Leuven werk te maken van 618 extra sociale woningen en verschillende bestaande woningen te renoveren.