• image

Bert Cornillie

Schepen van cultuur, toerisme, evenementen, deeltijds kunstonderwijs en senioren

Ik ben Bert Cornillie, een ingeweken Leuvenaar. Zoals zovelen ben ik na mijn studies in Leuven blijven plakken. Maar Leuven is al van kinds af een vertrouwde plek voor me, want ik heb familie in Wilsele en Kessel-Lo. Nu woon ik in Kessel-Lo, met mijn vrouw Sibien en onze drie kinderen Merlijn, Reine en Helder.

Na mijn studies behaalde ik een doctoraat in de Romaanse Taalkunde en werd ik onderzoeker en docent Spaanse taalkunde aan de KU Leuven. Sinds 2022 ben ik hoogleraar. Mijn academisch werk heb ik steeds gecombineerd met vrijwilligerswerk, onder meer bij de Ouderraden van de Kesselse scholen De Speelkriebel en De Mozaïek, het Overleg Buurtcomités Kessel-Lo en Straten Vol Leuven.

Op 1 januari 2023 volgde ik voormalig schepen Denise Vandevoort op. Mijn academische activiteiten zal ik nu terugschroeven om me ten volle op mijn schepenambt te storten.

Mensen bijeenbrengen en samen het verschil maken is mijn tweede natuur. Ik ben een ploegspeler, altijd met de ambitie om dingen beter te maken en de betrokkenheid te verhogen. Samen verantwoordelijkheid nemen en ergens de schouders onder zetten geeft erg veel voldoening en vormt je voor het leven. Daarom engageer ik me om van Leuven een van de meest zorgzame, groene en welvarende steden van Europa te maken.

Mijn prioriteiten:
  • De intense samenwerking met de mensen in het veld verderzetten
  • Inzetten op kruisbestuiving tussen bevoegdheden, zoals de band tussen senioren en kleinkinderen op het SLAC, of toerisme op maat van het cultuuraanbod
  • Creëren van fysieke en mentale ruimte voor creatievelingen
  • Begeleiden van grote bouwprojecten zoals de podiumkunstensite en het stadhuis als open en toegankelijke huizen met verhalen over het verleden en de toekomst van de stad
Bert Cornillie
"Mensen bijeenbrengen en samen het verschil maken is mijn tweede natuur."
  • July 11th, 2023
20.000 UiTPASSEN in Leuven

Sinds januari 2017 is Leuven een van de 130 steden en gemeenten die een UiTPAS aanbieden. Eind juni reikte de stad de 20.000ste UiTPAS uit in M. En dat bevestigt andermaal het succes van deze spaar- en kortingskaart voor de vrije tijd.

  • July 4th, 2023
Divers programma kleurt deze zomer de Vismarkt

De Vismarkt wordt momenteel klaargestoomd voor Het Groot Verlof. Drie weken lang komt de vroegere Vishal opnieuw tot leven. Een prachtige metalen constructie van metaal en licht wordt tijdens Beleuvenissen dé dansplek van deze regio. Op andere momenten palmen Leuvense verenigingen en organisaties de Vishal in. “Samen zorgen we voor een mooi en divers programma”, stelt schepen van evenementen Bert Cornillie tevreden vast.

  • June 29th, 2023
Leuven Europese Culturele Hoofdstad 2030 in een stroomversnelling met zoektocht naar Droomteam van 30

Het traject naar Leuven Europese Culturele Hoofdstad heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met een succesvol tweede grote ontmoetingsmoment. Het event bracht niet alleen het Leuvense culturele veld samen, maar ook vertegenwoordigers uit andere sectoren en de regio Oost-Brabant.